Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Frauda cardurilor de debit – cum ne protejăm?

Frauda cardurilor de debit – cum ne protejam

O modă care ține de câțiva ani printre hoții de carduri de credit din toată lumea este să nu mai fure cardul fizic, ci doar informațiile proprietarului, după care să le folosească pentru a scoate banii din cont fără probleme. Mulți oameni s-au trezit într-o zi cu conturile golite sau, și mai rău, cu datorii semnificative după ce au fost păcăliți de acești indivizi periculoși. Din fericire, există mai multe metode prin care vă puteți proteja.

1. Alegeți cu grijă banca la care vă deschideți contul și cardul aferent – atunci când mergeți să vă deschideți un cont la o bancă trebuie obligatoriu să vă interesați dacă aceasta oferă protecție specială printr-o parolă sau cod SMS pe telefon în cazul tranzacțiilor pe Internet. În acest fel, chiar dacă cineva vă va fura cardul sau datele acestuia, nu va fi capabil să plătească cu el pe internet deoarece îi va lipsi codul special.

2. Ascundeți cu mâna codul pin atunci când îl introduceți la bancomat sau la supermarket – de multe ori hoții instalează mici camere de filmat sau dispozitive care fură datele clienților băncilor. Atunci când acoperiți codul pin cu mâna acesta nu va fi văzut de camera de filmat, deci datele cardului nu vor putea fi folosite pentru cumpărături în absența acestuia.

3. Serviciul de înștiințare prin SMS – unele bănci oferă un serviciu prin care își inștiințează clienții de fiecare sumă care intră sau iese din contul lor. În cazul în care cineva vă fură bani din cont veți primi pe telefon, în timp real, informația conform căreia contul dumneavoastră a fost debitat de o sumă de bani despre care nu cunoașteți nicio informație. Dacă vi se întâmplă acest lucru aveți posibilitatea imediată să anunțați banca, iar angajații acesteia se vor ocupa să blocheze tranzacția și să anunțe mai departe autoritățile că un furt a avut loc.

4. Alegeți parole complicate pentru conturile de internet banking – majoritatea oamenilor au tendința să aleagă o parola simplă, ușor de reținut. În cazul finanțelor personale parola ar trebui să fie foarte, foarte complicată și greu de reținut, să conțină litere mici și majuscule, cifre și semne de punctuație. Acest lucru vă va proteja nu doar împotriva hoților care vă fură parola deoarece vă văd atunci când o introduceți într-un aparat în public, ci și împotriva celor care utilizează diferite softuri care identifică parolele cetățenilor ca mai apoi să le acceseze conturile.

5. Verificați-vă contul regulat prin Internet Banking – de foarte multe ori hoții reușesc să sustragă bani din conturile cetățenilor fără ca aceștia să își dea seama. Dacă vă verificați banii des puteți suna banca pentru orice activitate suspectă pe care o observați pe cont.

Chiar dacă cine s-a ars o dată suflă și în iaurt, de cele mai multe ori în ceea ce privește banii personali cel mai bine este să prevenim o situație neplăcută decât să încercăm apoi să recuperăm pagubele. Cei mai în măsură să vă supravegheze finanțele sunteți chiar dumneavoastră, deci ar trebui să fiți foarte atenți atunci când umblați cu cardul sau contul de Internet Banking mai ales în public.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.