Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

De ce sa faci investitii la bursa

De ce sa faci investitii la bursa

Te-ai intrebat vreodata de ce multa lume investeste la bursa? In ciuda cresterilor si declinurilor economiei, piata bursiera s-a dovedit in mod constant a fi un loc bun pentru a investi si a economisi pentru viitor. Dar piata bursiera poate fi riscanta daca nu stii ce sa faci, asa ca este posibil sa ai nevoie de cateva sfaturi inainte de a face investitii la bursa. Indiferent daca doresti sa investesi pe cont propriu sau te bazezi pe un consilier financiar, iti prezentam motivele pentru care ar trebui sa iei in considerare bursa de actiuni.

Economiile tale nu iti vor aduce castiguri substantiale daca le lasi intr-un cont cu dobanda scazuta. Fara a profita de piata, economisirea pentru obiective inalte devine dificila, daca nu chiar imposibila, daca nu esti deja bogat. Aceste obiective pe termen lung includ adesea:

  • Cumpararea unei case
  • Economii pentru pensionare
  • Economii pentru educatia si viitorul copiilor

Nu trebuie sa ai foarte multe cunostinte pentru a investi bani in actiuni la bursa. Un investitor experimentat ar putea avea un avantaj fata de un incepator, dar nu trebuie sa fii expert sau bogat pentru a investi pe piata bursiera. In comparatie cu investitia intr-o franciza sau crearea propriei afaceri de la inceput, cerintele pentru a investi pe piata bursiera sunt modeste. Acestea includ cercetarea companiilor in care te gandesti sa investesti (de exemplu, citirea rapoartelor lor anuale, pe care le poti gasi deseori pe site-urile lor web), alocarea in mod regulat a unor sume de bani pentru investitie si intelegerea matematicii de clasa a cincea, inclusiv adaugarea, scaderea, inmultirea, impartirea si lucrul cu fractii si zecimale.

De ce sa cumperi actiuni la bursa

Nu trebuie sa te transformi brusc intr-o persoana dependente de bursa actiuni, sau experta in anumite companii pentru a investi pe piata bursiera. Daca ai un cont de economii, deja ai facut primul pas catre castiguri suplimentare. Acest lucru arata ca iti doresti sa castigi mai multi bani, si astfel poti avea succes atunci cand faci investitii bursa. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa iei in considerare achizitionarea de actiuni la bursa:

Cel mai bun potential de crestere: Piata inregistreaza cresteri si scaderi, dar in timp, poti castiga mai multi bani investind in actiuni decat prin obligatiuni corporative, marfuri, etc. Din punct de vedere istoric, actiunile au oferit oamenilor aproape 10% pe termen lung.

Alocarea activelor: cheia combaterii volatilitatii actiunilor este sa le controlezi pe cat posibil, diversificand locul in care iti plasezi banii. Poate doresti sa ai in continuare obligatiuni si alte optiuni mai putin riscante, precum un cont pe piata monetara, dar cu siguranta nu doresti sa iti pui toti banii intr-un singur loc.

Avantajul timpului: cheia tuturor acestor lucruri este gandirea „pe termen lung”. Daca esti aproape de varsta de pensionare, trebuie sa alegi optiunile de investitii mai putin riscante. Dar daca ai timpul de partea ta, poti incerca sa investesti mai mult, si sa ai rabdare atunci cand piata are cresteri si declinuri. Realitatea grea a investitiilor este ca nu poti obtine profituri mari fara sa-ti asumi riscuri. Piata bursiera poate fi riscanta, dar daca nu cauti o schema de imbogatire rapida si investesti cu intelepciune in timp, vei vedea cum banii tai se inmultesc. Chiar si dupa un declin, actiunile vor incepe sa creasca iar. Trebuie doar sa fii rabdator.

Usor de investit: daca ai norocul sa ai unele economii, ai posibilitatea de a le investi in foarte multe locuri. Ai putea cumpara proprietati imobiliare sau obligatiuni, poti incepe o mica afacere, poti investi in anumite colectii, etc. Ce este excelent in ceea ce priveste actiunile, este faptul ca sunt investitii usoare. Te inscrii pe un site de tranzactionare online, faci clic pe cateva butoane si cumperi ce actiuni doresti. Doar trebuie sa te asiguri ca te informezi bine inainte, pentru a face investitii la bursa potrivite pentru tine. Comparand actiunile cu investitiile in imobiliare sau firme, acestea sunt mult mai rapide, mai usor de achizitionat si mai ieftine, in timp ce imobiliare si multe alte investitii nu sunt. Actiunile sunt adesea numite „active lichide”, ceea ce inseamna ca pot fi transformate in numerar relativ rapid.

Investeste in actiuni, deoarece din punct de vedere istoric acestea au crescut. In general, actiunile au avut tendinta sa creasca in ultimii 100 de ani. Au fost si prabusiri urate, si perioade cu performante proaste. Dar, in ansamblu, actiunile au format un mars constant in sus, pe masura ce economiile globale au crescut. Desi au existat o multime de ascensiuni si coborasuri pe parcurs, piata s-a miscat in general in sus. Daca ai fi cumparat actiuni acum 30, 40 sau chiar 50 de ani, acum ai fi castigat multi bani. De fapt, doar un singur dolar investit in actiunile companiilor mici (cunoscute sub denumirea de actiuni de capacitati mici) in 1926 ar valora astazi aproape 40.000 USD!
Multi oameni investesc in actiuni pur si simplu pentru ca sansele sunt in favoarea lor, si ca in timp, piata va creste si le va aduce bani.

Diversifica-ti investitiile

Diversificarea investitiilor prin includerea unor actiuni, pe langa obligatiuni (si alte titluri cu venit fix), si conturi de economii, te pot ajuta sa te protejezi de volatilitatea inerenta a pietelor financiare. Deseori, cand piata de actiuni este in scadere, piata obligatiunilor este in crestere si invers. Astfel poti controla mai bine volatilitatea acolo unde este nevoie, raspandind banii in jur; cu alte cuvinte, nu pune toti banii intr-un singur tip de investitie.

Aloca mult timp pentru cercetare si informare

Nu este nevoie sa te grabesti acum si sa investesti pe piata bursiera. In primul rand informeaza-te, fii realist in ceea ce priveste obiectivele si asteptarile tale, si descopera cum poti utiliza informatiile care iti stau la dispozitie in avantajul tau.

Obinuieste-te cu piata jucandu-te cu vanzarea si cumpararea de actiuni pentru o perioada de timp, pentru a vedea cum te descurci inainte de a investi mai multi bani. Si retine ca, desi piata bursiera poate parea neiertatoare uneori, investitiile pot fi, de asemenea, un efort interesant si cu rezultate pozitive.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.