Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Cum sa folosesti un calculator de credit

Cum sa folosesti un calculator de credit

Atunci cand imprumuti bani, ratele lunare sunt de obicei o mare preocupare. Un calculator credit sau calculator rate iti va arata cat timp va dura pentru a achita datoria unui credit ipotecar, de exemplu. Un calculator de simulare credit te poate ajuta sa estimezi rapid platile ipotecare lunare pentru noua casa, inclusiv taxe si asigurari. Iata informatiile pe care va trebui sa introduci in calculatorul ipotecar:

  • Pretul casei – Trebuie sa introduci pretul de achizitie al casei pe care doresti sa o cumperi. De asemenea, poti introduce suma pe care crezi ca o vei oferi.
  • Avans – Majoritatea imprumuturilor pentru casa necesita o plata de cel putin 5%. Un avans mai mare iti va reduce plata lunara.
  • Rata dobanzii – Aceasta este completata cu rata medie actuala a creditului ipotecar. Rata ta reala va varia in functie de factori precum punctajul creditului si plata anticipata.
  • Impozitul pe proprietate – Calculatorul de plati ipotecare include impozite pe proprietatea estimata in functie de valoarea casei. Poti edita acest lucru in optiunile avansate.
  • Asigurarea locuintei – Asigurarea de locuinta sau asigurarea de proprietati este, de obicei, solicitata de creditori. Poti edita acest numar in optiunile avansate ale calculatorului ipotecar.

Mai multe modalitati de a utiliza un calculator credit

Un calculator de rate este un instrument puternic care te poate ajuta sa faci mai mult decat sa estimezi platile lunare. Iata cateva modalitati suplimentare de a utiliza un calculator de credite:

Calculeaza diferite scenarii

Ia in considerare suma pe care vrei sa o platesti pentru un apartament sau o masina. Foloseste calculatorul de rate pentru a estima si compara platile lunare pentru diferite scenarii de oferta. Modifica pretul locuintei in calculatorul de imprumuturi pentru a vedea daca pretul cerut se incadreaza in bugetul tau. Daca doresti sa afli ce suma iti poti permite sa oferi pentru o noua locuinta, foloseste calculatorul pana ajungi la o rata si un pret accesibil. De asemenea, poti utiliza un calculator de rate pentru a vedea impactul unui avans mai mare. Un avans mai mare iti va reduce platile lunare, nu numai pentru ca reduce suma de bani pe care o imprumuti, dar te poate ajuta uneori sa te califici pentru o rata a dobanzii mai mica. In unele cazuri, o scadere de cel putin 20% din pretul de achizitie al casei te poate ajuta sa eviti plata asigurarii ipotecare private.

Afla unde se duc banii tai cu ajutorul unui calculator rate

O plata ipotecara lunara este alcatuita dintr-o serie de costuri diferite, iar defalcarea platii cu ajutorul calculatorului ipotecar iti poate arata exact unde va merge plata estimata: Principal si dobanda (P&D), asigurare pentru casa, impozite pe proprietate si asigurare de ipoteca privata.

Poti vedea un grafic interactiv care prezinta principala suma si dobanda platita (precum si soldul ramas) pentru fiecare luna. Apoi verifica raportul complet pentru o privire si mai detaliata la costul estimat al unui imprumut pentru locuinte. Similar cu un calculator de amortizare, un calculator credite iti va arata o defalcare cuprinzatoare a platii estimate, a dobanzii totale platite pe durata de viata a imprumutului si un calcul complet al amortizarii platilor ipotecare, defalcat pe luna, astfel incat sa poti vedea suma totala a dobanzii incluse cu fiecare plata.

Estimarea costului diferitelor tipuri de imprumut

Tipul de imprumut pe care il utilizezi pentru a finanta o casa noua poate avea un impact asupra ratei tale ipotecare lunare. Foloseste un calculator de plati ipotecare pentru a estima si compara costul unei ipoteci cu rata fixa ​​de 30 de ani, sau a unei perioade fixe de 15 ani. Pur si simplu selecteaza tipul dorit de imprumut, iar plata se va modifica automat pentru a incorpora rata medie a dobanzii si termenul pentru tipul respectiv de imprumut.

In general, imprumutul pe 30 de ani va avea cea mai mica suma de plata in avans, dar cea mai mare rata a dobanzii. Imprumutul pe 15 ani va avea o suma de plata mai mare in avans, dar vei plati imprumutul mai repede si vei plati mai putina dobanda pe toata durata de viata a imprumutului.

De ce un avans de 20% este considerat ideal

Daca poti oferi un avans de 20% la achizitia unei case, beneficiezi de cateva avantaje. Un avans atat de mare iti permite sa eviti plata asigurarii ipotecare private, sa obtii o dobanda mai mica, ceea ce inseama ca economisesti bani pe termen lung, si va avea ca rezultat o rata lunara mai mica a creditului ipotecar.

Taxe de proprietate

Majoritatea creditorilor iti permit sa platesti impozitele anuale pe proprietate atunci cand efectuezi plata lunara a creditului ipotecar. Plata estimata anuala este defalcata intr-o suma lunara, care este stocata intr-un cont. Creditorul plateste apoi impozitele in numele tau la sfarsitul anului. Suma poate fluctua daca judetul sau orasul in care locuiesti creste cota de impozitare, sau daca locuinta ta este reevaluata si creste valoarea acesteia.

Asigurare de proprietate

Asa cum trebuie sa faci asigurare pentru masina, la fel trebuie sa iti asiguri si locuinta. O asigurare te protejeaza atat pe tine cat si pe creditor in caz de incendiu sau alt accident catastrofal. Majoritatea creditorilor iti permit sa incluzi asigurarea de proprietate in plata ipotecara lunara. La fel ca in cazul impozitului pe proprietate, suma lunara este pusa intr-un cont, iar factura este platita in numele tau de catre creditor. Poti adauga in calculator rate si sumele pentru impozit si asigurare, pentru a vedea exact cat trebuie sa platesti in fiecare luna.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.