Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Cum sa castigi cele mai bune dobanzi la depozite

Cum sa castigi cele mai bune dobanzi la depozite

Conturile de economii te ajuta sa economisesti, dar cum gasesti cele mai bune dobanzi depozite? Fiecare banca plateste o dobanda diferita, iar castigurile din dobanzi contribuie la cresterea sumei de bani pe care o ai in cont. Intelegerea modului in care dobanzile functioneaza intr-un cont de economii, este o parte importanta a maximizarii castigurilor tale.

Ce este o dobanda la depozit bancar?

Cel mai simplu, dobanda este costul unui imprumut de bani. In general, vei plati o dobanda pentru a imprumuta bani, si poti colecta dobanzi atunci cand imprumuti bani. Dar cine va imprumuta bani de la tine? Pentru multi oameni, deschiderea unui cont de economii este una dintre cele mai usoare metode de a castiga bani din dobanzi bancare. Cand depozitezi banii intr-un cont de economii, banca imprumuta banii de la tine si iti plateste dobanda pentru asta. Banca determina dobanda la depozit, desi aceasta poate fi influentata de economie. Daca banca incearca sa atraga noi clienti, cu noi depozite, atunci poate oferi o dobanda mai buna.

Cum functioneaza dobanzile pentru conturile de economii?

Rata dobanzii determina cati bani iti plateste o banca pentru a-ti pastra fondurile la depozit. Castigurile tale pot creste in timp, mai ales atunci cand banca ofera o rata pentru dobanzi depozite mai mare. Fie ca economisesti pentru o masina noua, o vacanta sau iti construiesti fondul de urgenta, o strategie de economisire te poate ajuta sa iti indeplinesti obiectivele. Daca intelegi cum functioneaza dobanzile bancare si faci niste cercetari, poti gasi cele mai bune dobanzi la depozite. Nu trebuie neaparat sa obtii cele mai bune dobanzi depozite din tara – dobanzile se modifica regulat, iar o dobanda usor mai mare nu inseamna o diferenta semnificativa de bani in plus, daca nu ai o suma mare in depozit. Dar este placut sa stii ca ai obtinut cea mai buna dobanda posibil.

Cum sa castigi cele mai bune dobanzi la depozite

Pentru a obtine cele mai bune dobanzi depozite bancare, cel mai bine ar fi sa apelezi la o banca locala, mica, sau la banci online. Iata care sunt cele mai bune metode de a obtine o dobanda buna pentru suma pe care o depui in contul tau de economii:

Dobanzi depozite online – O alegere inteleapta si la indemana

Cele mai mari dobanzi depozite sunt disponibile de obicei la bancile care functioneaza exclusiv online. Aceste institutii au oferte mai bune, tehnologie avansata, si nu au cheltuielile generale ale retelelor nationale de banci. De obicei, pentru un depozit online nu platesti taxe lunare si este posibil sa-ti poti deschide un cont gratuit, sau prin depunerea unei sume modice. In plus, bancile online furnizeaza de obicei carduri de plata si debit online, care pot functiona pentru majoritatea cheltuielilor.

Poti obtine o dobanda mai mare de la banci locale

Uniunile de credit si bancile regionale au adesea rate competitive. Pentru a gasi cele mai bune dobanzi la depozite, cauta banci locale, si fii la curent cu ofertele acestora. Cand mergi la banca pentru deschiderea unui cont de economii, este posibil sa primesti o oferta mai buna decat de asteptai. Ca bonus, bancile locale sunt o parte vitala a comunitatii tale.

Institutiile mici ofera dobanzi bune pentru clientii noi

Este posibil ca bancile mari sa nu plateasca prea multi bani pentru dobanzi cu depozite la termen, dar institutiile mici sunt dornice sa castige clienti, si iti vor face o oferta buna. Cel mai bun mod de a afla care sunt cele mai mari dobanzi la depozite, este sa verifici site-urile institutiilor. Nu trebuie sa iti faci griji despre ceea ce iti poate oferi o companie mica. Institutiile mici iti pot oferi toate serviciile de care ai nevoie, inclusiv asistenta telefonica sau online.

Calculeaza-ti castigurile din dobanda la depozite

Inainte de a cauta cele mai bune dobanzi pentru economiile tale, determina cat castigi in functie de suma depusa. Cu un sold relativ mic, o rata a dobanzii mai mare ar putea sa nu faca o diferenta semnificativa. De exemplu: sa presupunem ca ai 2.500 EUR in contul tau de economii, si vom calcula dobanda depozit euro. Poate consideri ca este o suma mare si meriti sa castigi o dobanda buna. Dupa un an, cat de mult vei castiga din dobanda?

  • La 0,09 %, vei castiga 2,25 EUR
  • La 0,50 %, vei castiga 12,5 EUR
  • La 1,00 %, vei castiga 25,11 EUR
  • La 2,25%, vei castiga 56,83 EUR

La astfel de sume, cand este nevoie sa muti economiile la o intitutie care iti ofera o dobanda mai mare? Trecerea de la 0.09 % la 1 % face o diferenta de aproximativ 22 EUR. Pentru a castiga 22 EUR, trebuie sa deschizi un cont nou la o alta banca, sa retragi banii si sa-i depui in contul nou, moment in care banca veche iti poate anula castigurile din dobanzi, pentru ca ai retras inainte de termen. Pentru unii, poate ca merita sa schimbe contul pentru 22 EUR, dar pentru altii nu.

Veniturile suplimentare devin mai impresionante cand au loc urmatoarele modificari:

  • Soldul contului creste
  • Creste durata
  • Creste dobanda

Pentru a-ti calcula singur castigurile, utilizeaza un calculator de dobanda depozit euro, in care sa introduci detaliile tale financiare. Stabileste daca are sau nu sens sa deschizi un cont nou si sa-ti muti economiile.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.