Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Cum alegi banca potrivita pentru tine

Cum alegi banca potrivita pentru tine

Pentru a alege o banca potrivita pentru tine, ia in considerare situatia ta financiara actuala, obiceiurile bancare existente si nevoile viitoare. Apoi, cauta o institutie financiara care iti poate oferi tipurile de cont, produsele, serviciile si functiile suplimentare pe care le doresti. Sau s-ar putea sa decizi ca te simti mai bine cu mai multe banci. Sa ai relatii cu mai multe institutii iti ofera o flexibilitate mai mare pentru gestionarea banilor, obtinand in acelasi timp acces la o gama mai larga de produse, taxe mai mici si dobanzi mai bune. Orice ai alege, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare inainte de a schimba banca.

Banci traditionale vs. banci online vs. uniuni de credit

Exista trei tipuri principale de institutii bancare din care poti alege. Tipul potrivit pentru tine depinde de produsele si serviciile de care ai nevoie, de modul in care preferi sa accesezi banii si de tipul de servicii pentru clienti pe care il doresti.

Banca traditionala – Garanti Bank

Bancile traditionale ofera clientilor produse financiare si servicii, in principal printr-o retea de agentii fizice. Bancile mai mari tind sa ofere o gama mai larga de produse si servicii, avand la dispozitie mai multe locatii, Garanti Bank sucursale si bancomate decat bancile mai mici, bancile online si uniunile de credit.

Daca preferi sa lucrezi cu persoane si doresti sa ai acces la o sucursala locala si la resursele acesteia atunci cand ai o intrebare sau o problema, o banca traditionala cum ar fi Garanti Bank Romania ar putea fi cea mai buna alegere pentru tine. Daca o banca traditionala in care ai contact cu angajatii nu este un lucru important pentru tine, sau preferi sa te simti ca intr-o comunitate, o banca online sau o uniune de credit poate fi o alegere mai buna.

Banci online

Bancile online ofera produse similare bancilor traditionale, dar au putine sau nu au deloc sucursale. Deoarece au mai putine cheltuieli generale decat bancile traditionale, taxele si ratele dobanzilor lor sunt adesea mai competitive. Dar, desi bancile online au reprezentanti ai serviciilor pentru clienti care te vor ajuta, nu vei putea sa te deplasezi catre o sucursala daca ai o problema. Cand este vorba de probleme mai grave, este intotdeauna necesar sa te deplasezi la sucursale Garanti Bank, ceea ce nu poti face daca optezi pentru o banca online.

Uniuni de credit

Uniunile de credit sunt organizatii non-profit care ofera produse si servicii financiare membrilor lor. Deoarece uniunile de credit sunt detinute de membri, profiturile sunt restituite membrilor sub forma de taxe si rate mai mici la imprumuturi, si dobanda mai mare la conturile de verificare si conturile de economii. Membrii trebuie sa indeplineasca anumite criterii, care se bazeaza adesea pe zona in care locuiesc sau lucreaza, sau de ce organizatii apartin. Daca doresti sa stabilesti o relatie cu o organizatie care are legaturi cu comunitatea ta, ar trebui sa consulti uniunile de credit locale. Uniunea de credit locala poate fi mai dispusa sa lucreze cu tine decat o banca mai mare. Un lucru de retinut este ca uniunile de credit (si bancile comunitare mai mici), posibil sa nu ofere functii avansate, cum ar fi serviciile bancare mobile sau plata facturilor, pe care le pot oferi bancile mai mari cum ar fi garantibank, sau bancile online.

Oferta de produse si servicii

Daca nevoile tale depasesc crearea unui cont curent si unui cont de economii pentru a plati facturile si a economisi pentru zile negre, arunca o privire atenta asupra celorlalte produse si servicii pe care le ofera Garanti Bank. Multe banci si uniuni de credit ofera produse de imprumut de baza, inclusiv ipoteci, carti de credit si imprumuturi personale. De asemenea, pot avea servicii care sa te ajute sa gestionezi tranzactiile financiare, cum ar fi cecuri certificate, cecuri de casierie si plata automata a facturilor. Dar daca ai nevoie de oferte mai sofisticate, cum ar fi servicii de gestionare a averii si de planificare financiara, poate trebuie sa faci mai multe cercetari pentru a gasi banca potrivita pentru tine.

Daca doresti sa pastrezi toate conturile sub un singur acoperis, o banca nationala mare este probabil cea mai buna optiune. Dar daca nu te deranjeaza sa ai conturi la mai multe institutii, poti gasi structuri si rate de dobanda mai bune, prin stabilirea relatiilor cu mai multe banci sau uniuni de credit.

Ratele dobanzilor

Ratele dobanzilor sunt importante din doua motive. Platind mai putina dobanda pentru imprumuturile tale si castigand mai multa dobanda la economii, strangi mai multi bani care te pot ajuta sa-ti atingi obiectivele financiare. Dar ratele dobanzii variaza de la institutie la institutie. Prin urmare, ar trebui sa faci mai multe cercetari pentru a gasi cele mai bune tarife.

Taxe de cont si servicii

Multe institutii financiare percep taxe pentru produsele si serviciile pe care le furnizeaza. Dar la fel ca ratele dobanzilor, taxele pot varia foarte mult. Unele banci pot renunta la aceste taxe sau le pot reduce daca indeplinesti anumite criterii, cum ar fi mentinerea unei cerinte de sold minim sau instituirea unui depozit direct. Pentru a evita costurile ridicate, afla care sunt taxele tale bancare pentru produsele si serviciile pe care le utilizezi cel mai mult, inainte de a deschide un cont nou. Taxele comune includ:

  • Taxe lunare de intretinere
  • Taxe de descoperire de cont
  • Taxe de declaratie
  • Taxe de stopare a platii
  • Taxe de transfer
  • Taxele de verificare a contului
  • Taxe ATM in afara retelei
  • Taxe de home bank sau internet banking

Sucursale Garanti Bank si bancomate

Daca preferi sa te ocupi de serviciile bancare in persoana, sucursalele si locatiile acestora sunt foarte importante. Verifica daca banca sau uniunea de credit de care esti interesat are locatii in apropiere de domiciliu sau birou, pentru ca serviciile bancare sa fie mai convenabile pentru tine. Daca se intampla sa calatoresti frecvent, verifica daca exista filiale in orasele pe care le vizitezi cel mai mult. Garanti Bank Bucuresti are peste 30 de agentii care te pot ajuta sa-ti gestionezi contul bancar. Si daca in mod obisnuit nu vizitezi sucursale Garanti Bank, afla unde se pot gasi bancomate Garanti Bank in orasul tau. Nu uita sa verifici daca exista o taxa pentru utilizarea unui bancomat care nu se afla in reteaua bancii.

Servicii bancare online si mobile

Daca vizita la sucursala locala nu este ceea ce iti doresti, afla ce tehnologie disponibila are institutia ta financiara, care sa-ti permita sa gestionezi tranzactiile bancare de acasa sau de pe drum. Consulta functiile de online banking, mobile banking si home bank, precum si orice aplicatii pe care le are banca pentru clienti, care ar putea face experienta ta bancara mai convenabila si viata mai usoara.

Daca esti ingrijorat de siguranta pe care ti-o poate oferi un serviciu de online banking, cauta o banca sau o uniune de credit care are autentificare in doi factori, care sa ofere un nivel suplimentar de securitate tranzactiilor tale bancare.

Concluzie

Exista o varietate de factori de luat in considerare atunci cand alegi banca adecvata pentru tine, inclusiv locatiile, disponibilitatea produselor si serviciilor, taxele, ratele dobanzii si multe altele. Decide care sunt cele mai importante elemente pentru tine si cauta bancile sau uniunile de credit care le furnizeaza. Pentru a simplifica cautarea ta, consulta un site de comparatie care iti permite sa introduci functiile pe care le cauti, si care apoi genereaza o lista de banci si uniuni de credit care se potrivesc cu criteriile tale de cautare.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.