Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Ce trebuie sa stii despre cursul de schimb valutar

Ce trebuie sa stii despre cursul de schimb valutar

Piata de schimb valutar este cea mai mare piata comerciala din lume. Schimbul valutar este actul de a schimba o moneda intr-o alta moneda, indiferent daca este pentru turism sau pentru comert. Schimbul de moneda in Romania este influentat de noul curs BNR, si se poate efectua la banci, case de schimb valutar si online. De exemplu, daca ai Lei si doresti sa ii schimni in euro, trebuie sa mergi la banca sau la o casa de schimb valutar si sa cumperi euro cu banii pe care ii ai. Suma pe care o poti achizitiona depinde de cusrul BNR, care este practic o valoare care se schimba zilnic.

Introducere in vanzarea si cumpararea de valuta

Daca ai fost vreodata in vacanta si ai folosit o alta moneda decat RON, atunci ai facut parte dintr-o tranzactie pe piata valutara. Daca vrei sa vizitezi Londra, ai nevoie de lire sterline, iar daca vrei sa vizitezi Roma, ai nevoie de EUR. Pentru a obtine moneda specifica unei tari inainte de a ajunge acolo, trebuie sa cumperi valuta din tara la curs BNR. In mod similar, atunci cand te intorci din vacanta cu euro sau lire, trebuie sa mergi la o casa de schimb valutar pentru a obtine RON pe suma ramasa. S-ar putea sa observi ca ratele de schimb s-au modificat de cand ai cumparat valuta, inainte de calatorie. Aceasta diferenta intre pretul cu care ai cumparat moneda si pretul cu care ai vandut-o, este modul prin care se castiga bani pe piata valutara.

Cei aflati in varful pietei de schimb valutar (cei cu mai multi bani pentru tranzactionare, cum ar fi bancile de investitii) obtin profituri uriase din vanzarea si cumpararea de moneda. La fel ca orice alt produs din lume, o cerere mare pentru o moneda va insemna in mod evident un pret mai mare, iar aici intra in joc ratele de tranzactionare valutara.

Ratele de schimb si valoarea unei valute

Pretul oricarui lucru care poate fi cumparat va fi influentat de popularitatea si cererea sa. In ceea ce priveste moneda, inseamna ca intr-o zi ai putea plati 2380 Ron pentru a schimba 500 de euro pentru vacanta, si ca poti plati 2430 Ron peste o saptamana, pentru aceeasi suma, daca cererea a crescut.

Valoarea unei monede depinde de cateva lucruri diferite, cum ar fi economia tarii respective si activitatile sale comerciale. Daca o tara are un nivel de angajare bun, de exemplu, oamenii vor avea un venit disponibil mai mare pe care sa-l cheltuie pe produse si servicii, crescand astfel produsul intern brut (PIB) si, ca urmare, va creste valoarea monedei tarii lor. Un alt factor de luat in considerare este speculatia. Atunci cand se prevede ca pretul unei monede va creste, o multime de oameni incep sa cumpere mai mult, crescand efectiv ei insisi cererea.

Monedele majore ale lumii sunt dolarul american, euro, yenul japonez, lira britanica, francul elvetian, dolarul canadian, dolarul australian si dolarul din Noua Zeelanda, iar acestea sunt cele mai tranzactionate si de incredere valute pe piata de schimb valutar. Nu exista nici o modalitate garantata de a prezice miscarile unei monede, oricare ar fi aceasta. Este imposibil de spus daca dolarul american va creste sau va scadea fata de euro, dar exista modalitati de a te feri de ceea ce s-ar putea intampla.

Ratele dobanzilor

Prima dintre ele este simpla: valoarea monedei unei anumite tari este adesea legata de ratele dobanzilor. Practic, ratele dobanzilor mai mari reprezinta un indiciu bun ca oamenii sunt mai inclinati sa economiseasca bani in tara respectiva, deoarece vor obtine un profit mai mare din economiile lor. Acest lucru aduce un flux de bani, ceea ce duce la o crestere a cursului de schimb, cunoscut sub numele de apreciere.

Crestere economica

Cu cat economia unei tari este mai puternica, cu atat va fi mai mare interesul si participarea pe piata a tarii respective. Acest lucru duce la o cerere mai mare pentru moneda tarii respective, ceea ce duce la o crestere a cursului de schimb al acestei monede. Cu alte cuvinte, daca o tara are performante economice din punct de vedere economic, inflatia creste si la fel si valoarea monedei sale.

Speculatie

Un alt factor de luat in considerare este speculatia, care devine oarecum o profetie care se implineste prin forte proprii. Practic, atunci cand oamenii incep sa speculeze ca pretul unei monede va creste, incep sa cumpere mai mult si sa creasca de fapt cererea. Un bun exemplu de speculatie este dolarul american, care a devenit slab in 2007 din cauza scaderii ratelor dobanzilor, si a continuat sa scada si mai mult, dincolo de asteptari, din cauza speculatiei in sine ca a scazut.

Cum se calculeaza cursul valutar

Rata valutara oferita este influentata de banci si institutii de tranzactionare, si de volumul de moneda pe care acestea il cumpara si il vand la un moment dat. Monedele sunt tranzactionate (cumparate si vandute) zilnic in intreaga lume. O moneda poate fi achizitionata cu o alta moneda prin intermediul institutiilor bancare sau pe piata deschisa. Volumul de monede tranzactionate creste si scade in functie de atractivitatea unei monede, care depinde de o multitudine de factori precum stabilitatea politica, puterea economica, datoria publica si politica fiscala, printre altele.

Ce este un convertor de moneda

Un convertor de moneda este un soft care te ajuta sa schimbi o moneda in alta, si sa afli valoarea. Daca vrei sa afli care este curs euro BNR si curs dolar BNR, si cat poti obtine pentru moneda pe care vrei sa o schimbi, poti folosi un convertor rapid. Un convertor de moneda se bazeaza pe cursurile actuale ale pietei, sau pe cursul valutar BNR. Pentru a afla un curs EUR sau USD, trebuie sa verifici curs BNR la zi. Cursul BNR azi sau la zi, se refera la cursul BNR valabil pentru ziua urmatoare, si este comunicat in fiecare zi bancara in jurul orei 13:00, de catre Banca Nationala a Romaniei .

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.