Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Ce trebuie sa faci pentru a intocmi un contract vanzare cumparare auto

Ce trebuie sa faci pentru a intocmi un contract vanzare cumparare auto

Atunci cand vinzi o masina uzata, este important sa oferi cumparatorului un contract vanzare cumparare auto, care sa contina detalii despre masina pe care o vinzi. In general, o masina uzata nu mai este in garantie, si cumparatorul se va baza pe termenii din contract, pentru a se asigura ca va achizitiona o masina functionala. Trebuie sa retii ca acest lucru nu afecteaza drepturile legale ale cumparatorului – masina trebuie sa corespunda oricarei descrieri pe care o dai in scris sau verbal in cursul vanzarii. Poti scrie singur contractul atat timp cat acesta indeplineste cerintele legale.

Inainte de a vinde o masina, trebuie sa te asiguri ca este in stare de functionare completa. In cazul in care exista defectiuni minore, ar trebui sa iei in considerare remedierea acestora. Aducerea masinii intr-o forma buna ii va imbunatati valoarea. In plus, in cazul in care cumparatorul considera ca l-ai indus in eroare, nefiind dezvaluite in totalitate anumite probleme, acesta te poate duce in instanta pentru prezentare gresita.

Ce trebuie sa contina un contract de vanzare-cumparare auto

Prima propozitie din contract trebuie sa identifice numele complet atat al cumparatorului, cat si al vanzatorului, si sa precizeze ca prezentul contract este intocmit pentru vanzarea unei masini. Un contract de vanzare cumparare auto trebuie sa contina anumite elemente care sa fie obligatorii din punct de vedere legal. Contractul trebuie sa contina un acord si o consideratie. Sectiunea acordului prevede pur si simplu informatii despre automobil – culoare, marca, model si kilometraj – si informatii despre cumparator si vanzator, cum ar fi nume si adrese. Consideratia este suma pe care o primeste vanzatorul  si conditiile de plata. Daca vinzi sau cumperi un vehicul ca persoana juridica, foloseste numele si adresa companiei in contract.

Informatii necesare pentru contract vanzare cumparare auto 2019

Poti utiliza titlul vehiculului pentru a aduna majoritatea informatiilor de care ai nevoie pentru contractul de vanzare cumparare auto. Titlul contine numarul de identificare, marca, modelul, culoarea si numele si adresa proprietarului curent. Uita-te la odometrul vehiculului si noteaza kilometrajul. Vanzatorul poate face o lista a starii generale a vehiculului care include o propozitie in care se spune ca vehiculul este vandut „asa cum este”; aceasta formulare ajuta vanzatorul sa evite problemele de raspundere daca vehiculul se descompune dupa vanzare.

Termeni

Conditiile contractului trebuie sa includa pretul de vanzare al vehiculului si orice plan de plata intre cumparator si vanzator. Daca faci o predare de leasing auto, trebuie sa incluzi rata dobanzii si numarul de plati in contract. Utilizeaza un calculator de credit online pentru a determina durata platilor, in functie de lungimea imprumutului si de rata dobanzii. Daca vrei sa vinzi masina in rate, trebuie sa stabilesti o rata si o dobanda lunara. Cumparatorul trebuie sa accepte termenii din contract, si sa garanteze plata lunara a ratelor.

Redactarea contractului

In timp ce poti scrie contractul de mana, descarcarea unui model contract vanzare cumparare auto si introducerea informatiilor necesare ii vor oferi un aspect mai profesional. Legile privind vanzarea de vehicule pot varia in functie de an, asa ca daca nu esti sigur de legalitatea contractului, consulta un avocat inainte de a-l semna. Dupa introducerea informatiilor in modelul de contract, imprima doua copii, una pentru tine si una pentru cumparator. Ambele parti trebuie sa semneze si sa pastreze copia de contract. De asemenea, un martor ar trebui sa semneze contractul dupa ce fiecare parte a semnat. Desi este posibil sa nu fii obligat legal sa ai un martor la semnarea unui contract de vanzare cumparare auto, avand un martor la contract poate atenua litigiile legale cu privire la exactitatea contractului.

Poti, de asemenea, sa semnezi contractul in fata unui notar, daca doresti. Acest lucru adauga un alt nivel de protectie, deoarece notarul ofera dovezi solide ca ambele parti au fost de acord cu conditiile contractului.

Consideratii

Daca esti vanzator, trebuie sa fii sincer in ceea ce priveste kilometrajul masinii, si sa fii flexibil in conditiile pe care le impui. Falsificarea citirii odometrului este impotriva legii. Daca odometrul vehiculului nu este original si nu esti sigur de kilometrajul sau real, indica acest lucru in contract. Asigura-te ca in contract se precizeaza detaliile oricarei garantii furnizate sau, daca nu exista nicio garantie, precizeaza ca vehiculul este vandut „asa cum este” si listeaza orice repercusiuni pentru incalcarea contractului. Odata ce semnati contractul, atat tu cat si cumparatorul, sunteti obligati legal sa il onorati.

Indica data vanzarii si pretul de achizitie

Descrie metoda de plata pentru achizitie – numerar, cec, card sau transfer. De exemplu, „Data vanzarii este 20 decembrie 2019. Cumparatorul este de acord sa plateasca Vanzatorului pretul de achizitie de 5000 EUR in numerar.” Desi nu este recomandat, poti stabili si un plan de plata agreat. De exemplu, cumparatorul ar putea plati 250 EUR / luna timp de mai multe luni. Ar trebui sa fii de acord cu un plan de plata numai daca persoana careia ii vinzi masina poate garanta plata, sau daca este vorba de un prieten sau cineva cunoscut. O schema comuna de frauda este ca cineva sa acorde o plata initiala, apoi sa ia vehiculul si sa dispara. Daca esti de acord cu un plan de plata, asigura-te ca detii titlul masinii pana cand platile au fost facute integral. Dupa finalizarea tuturor platilor, poti trimite titlul noului proprietar prin e-mail certificat.

Indica metoda de livrare

In cazul in care vanzarea masinii nu este locala, metoda de livrare si responsabilitatea trebuie incluse in contract. Optiunile includ: transportul vehiculului, livrarea de catre cumparator, ridicarea de catre cumparator sau livrarea de catre o terta parte. Un contract de vanzare auto trebuie sa indice cine este responsabil pentru plata cheltuielilor de livrare.

Mentioneaza ce acte vanzare auto va furniza vanzatorul cumparatorului

Afirma ca vanzatorul va furniza cumparatorului titlul vehiculului si orice alte documente necesare, cum ar fi un raport de testare a emisiilor sau inregistrari de service recente. Informeaza-te pentru a afla ce alt act vanzare cumparare auto trebuie sa furnizezi cumparatorului.

Precizeaza starea titlului

Un proprietar poate vinde un vehicul numai daca are un titlu clar, ceea ce inseamna ca nu exista titluri de garantie pentru imprumuturi auto sau alte actiuni legale impotriva proprietarului. In unele cazuri, un vanzator poate vinde o masina atunci cand banca inca detine titlul vehiculului. Trebuie sa obtii o scrisoare de rambursare de la compania de finantare, daca mai faci plati pentru masina. Aceasta iti va spune exact suma de bani pe care o datorezi pentru masina, si pe care cumparatorul trebuie sa o plateasca pentru a cumpara masina. In majoritatea cazurilor, cumparatorul ofera direct bancii suma ramasa pentru plata masinii, si vanzatorului diferenta de bani pana la suma ceruta. In acest caz, banca poate trimite de obicei titlul catre cumparator la primirea sumei corecte de rambursare.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.