Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Care sunt cele mai bune modalitati de refinantare

Care sunt cele mai bune modalitati de refinantare

Refinantarea creditelor ajuta la simplificarea si micsorarea platilor lunare. Refinantare credit inseamna consolidarea tuturor imprumuturilor intr-o singura plata lunara care, in mod ideal, are o rata mai mica decat ceea ce platesti in prezent. Insa, un credit de refinantare necesita timp pentru aprobare. Daca refinantarea nu este o optiune, atunci poti cauta cea mai avantajoasa banca pentru credit de nevoi personale, si sa achiti creditele din suma pe care o primesti prin noul imprumut. Pentru a te ajuta sa decizi daca o refinantare a creditelor este cea mai buna optiune pentru tine, iata cateva modalitati pe care le poti lua in considerare:

Lucreaza cu o firma de consultanta

Organizatiile de consiliere de credit iti pot revizui intreaga situatie financiara si pot colabora cu tine pentru a crea un plan, care sa te ajute sa faci fata provocarilor financiare. Aceste firme ofera sfaturi legate de probleme de credit, bugetare, gestionarea banilor si gestionarea datoriilor. Daca lucrezi cu un consilier de credit, este important sa cercetezi organizatia inainte de a incepe. Consulta un avocat si Autoritatea pentru protectia consumatorului pentru a te asigura ca firma cu care lucrezi este de incredere.

Pro: O organizatie de consiliere de credit poate colabora cu creditorii tai pentru a stabili un plan de gestionare a datoriilor in numele tau, care necesita sa efectuezi o singura plata organizatiei de consiliere de credit in fiecare luna. Organizatia foloseste apoi banii pe care ii primeste de la tine pentru a-i plati creditorilor. Consilierul de credit poate colabora si cu creditorii pentru a negocia ratele dobanzilor, sau pentru a renunta la anumite taxe.

Contra: Unii consilieri de credit pot percepe o taxa pentru unele dintre serviciile lor, si este posibil sa ti se ceara sa nu soliciti un credit nou sau sa utilizezi creditul existent daca participi la un plan de gestionare a datoriei.

Aplica pentru un imprumut personal

Un imprumut personal poate fi utilizat pentru refinantare credit. Fondurile primite printr-un imprumut personal pot fi folosite pentru a achita soldurile cardurilor de credit, sau ale altor credite. Deci, in loc sa efectuezi mai multe plati pentru cardul de credit in fiecare luna, efectuezi o singura plata pentru imprumutul personal.

Pro: Daca ai un raport de credit bun, este posibil sa beneficiezi de o rata a dobanzii mai mica la un imprumut personal, decat ratele pe care emitentii de carduri de credit le percep. Imprumuturile personale ofera conditii de rambursare flexibile, astfel incat sa il poti selecta pe cel mai potrivit pentru bugetul tau. In plus, unii creditori vor trimite plata direct creditorilor tai, astfel incat nu vei fi tentat sa utilizezi fondurile de imprumut pentru altceva.

Contra: Trebuie sa indeplinesti cerintele de eligibilitate ale creditorului pentru a te califica pentru un imprumut personal. Daca ai avut dificultati financiare in trecut, este posibil sa nu fii eligibil sau sa te califici doar pentru o rata a dobanzii care este comparabila cu rata curenta de pe cartile de credit.

Foloseste un card de credit de transfer de sold

Un transfer de sold iti permite sa muti soldurile de la unul sau mai multe conturi de carduri de credit, la un alt card. Cardurile de credit pentru transferul de sold ofera adesea un comision de 0% la soldurile pe care le transferi intr-o anumita perioada de timp.

Pro: Daca platesti soldurile pe care le transferi inainte de expirarea perioadei introductive, poti evita sa platesi taxele de dobanda la soldul transferat.

Contra: Perioada promotionala este limitata. Daca nu platesti suma pe care o transferi (integral sau la timp) inainte de incheierea perioadei introductive, soldul ramas va acumula dobanda la rata obisnuita a cardului.

In plus, unele carduri percep o taxa de transfer de sold, care se va adauga la datoria pe care trebuie sa o rambursezi. De asemenea, suma pe care o transferi – inclusiv taxele percepute – nu poate fi mai mare decat limita ta de credit, si poate sa nu fie suficient de mare pentru a-ti achita toata datoria.

Retine ca este posibil sa nu ai voie sa transferi soldurile intre cardurile emise de acelasi creditor. Si daca optezi pentru un transfer de sold, este deosebit de important sa platesti la timp deoarece platile intarziate pot anula oferta introductiva a dobanzii.

Cere ajutorul unui prieten sau unui membru al familiei

In functie de cati bani datorezi si de cum este starea ta financiara generala, poti incerca sa ceri unui prieten sau unei rude sa-ti imprumute banii. Dar daca optezi pentru aceasta metoda, este important sa te asiguri ca termenii imprumutului si planul de rambursare sunt clar conturate, la fel cum ar fi si daca ai primi un imprumut de la o institutie financiara.

Pro: Cand imprumuti bani de la cineva pe care il cunosti, nu trebuie sa indeplinesti cerintele minime de eligibilitate pentru a te califica pentru imprumut, si este posibil sa obtii o dobanda mai mica decat cea de la o banca sau uniune de credit. Daca persoana care te ajuta iti este foarte apropiata, atunci cu siguranta nu vei plati nicio dobanda.

Contra: Sa imprumuti bani de la cineva pe care il cunosti este dificil, deoarece poate aparea o tensiune in relatia voastra. De asemenea, daca nu poti rambursa imprumutul la timp, este posibil ii pui prietenului tau finantele in pericol.

Mai sunt disponibile si alte metode de refinantare credite, dar sunt mai riscante decat optiunile despre care am discutat mai sus.

Refinantare pe baza masinii

Unii creditori ofera imprumuturi care iti permit sa utilizezi masina ca garantie. Poti face un imprumut pentru alte cheltuieli, dar si pentru consolidarea datoriei cardului de credit. Dar daca nu poti efectua platile, risti sa pierzi vehiculul.

Imprumut pe baza locuintei

Aceste imprumuturi iti permit sa folosesti casa ca garantie, si sa utilizezi banii pentru a plati pentru aproape orice, inclusiv pentru refinantare credit. Aceasta poate parea o optiune buna, deoarece aceste imprumuturi au deseori rate mai mici decat cardurile de credit si imprumuturile personale. Dar daca ratezi mai multe plati, creditorul are de obicei dreptul de a incepe procedurile de executare, si poti pierde casa.

Refinantarea creditelor intr-o singura plata poate parea solutia tuturor problemelor financiare, mai ales daca poti obtine o rata mai mica. Dar plata datoriei existente nu te va ajuta daca vei continua sa acumulezi datorii noi. Inainte de a-ti consolida cartile de credit, stabileste un plan care iti va permite sa traiesti cu bugetul pe care il ai, si care sa te ajute sa eviti datoriile. Apoi, alege metoda de consolidare a cardului de credit potrivita pentru tine. Incearca sa eviti alegerea unei metode de refinantare care iti poate pune casa sau masina in pericol.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.