Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

5 sfaturi pentru a economisi în timp ce salvezi planeta!

5 sfaturi pentru a economisi in timp ce salvezi planeta

Poluarea excesivă este, în acest moment, cea mai mare problemă a umanității. Am aruncat atât de multe gunoaie în apă, pe pământ și în aer încât problema nu mai este în niciun caz de neglijat deoarece produce efecte nocive serioase, de la încălzirea globală până la boli respiratorii și neurologice care ne afectează în mod direct. Ulterior conștientizării acestor probleme a apărut ideea reciclării, dar nu toate materialele pot fi reciclate și o mare parte din ceea ce aruncăm ajunge tot în cadrul ecosistemelor naturale, distrugându-le.

Din fericire domeniul finanțelor personale se îmbină perfect cu cel al reciclării, deoarece prin schimbarea câtorva obiceiuri nocive putem salva planeta în timp ce economisim banii pe care i-am fi cheltuit pe materialele poluante. Nimănui nu îi strică niște bani puși de-o parte, mai ales dacă economiile pot fi făcute cu ajutorul unor schimbări simple, la îndemâna oricui. Cele mai utile 5 schimbări pe care le puteți face vor reduce cantitatea de plastic de la nivel global și vă vor crește contul de economii fără măcar să faceți vreun efort considerabil:

1. Renunță la tacâmurile de plastic! Fiind de unică folosință, obișnuim să le aruncăm după ce le folosim dar nu ne întrebăm niciodată unde ajung. E foarte ușor să purtăm cu noi în geantă un set de tacâmuri de metal pe care le putem folosi cu succes oriunde ne aflăm.

2. Înlocuiește pungile de la supermarket cu sacoșe de pânză. Sacoșele de pânză sunt ușoare și pot fi purtate în geantă, în buzunar sau în mașină și refolosite oridecâteori avem nevoie.

3. Cumpără-ți o sticlă reutilizabilă și ia-ți apă de acasă oriunde ai merge. În acest fel nu mai dai foarte mulți bani pe sticle de apă de 0,5L și dobândești și un aer cool deoarece sticlele refolosibile au un design foarte interesant!

4. Cară după tine oriunde mergi o cană sau o ceașcă simpatică în care să bei cafea indiferent că o cumperi de la dozator sau de la espressorul de la serviciu! Paharele de plastic și carton de unică folosință sunt în topul celor mai poluante lucruri la nivel mondial. Cei mai curajoși pot să își ia chiar un termos cu propria cafea și să economisească și mai mult!

5. Investește în cutii de sticlă pentru alimente. În acest fel îți poți aduce propriul prânz la serviciu într-un mod elegant, evitând achiziția unor alimente de la livrări și cumpărarea cutiilor inutile de plastic în care vin ambalate. Economie, eleganță și reciclare, 3 în 1!

Micile schimbări pot părea dificile la început, dar trebuie să îți amintești că atât planeta cât și contul personal îți vor mulțumi. Schimbarea începe cu fiecare dintre noi, iar efortul cumulat va duce la rezultate remarcabile. În plus, la început nu vei observa banii economisiți, dar după o perioadă îți vei mulțumi că ai încetat să cheltuiești sume exorbitante pe lucruri de care, de fapt, nu aveai nevoie. De asemenea, cei cu spirit antreprenorial pot investi cu succes economiile acumulate într-o afacere în domeniul reciclării pentru a obține un profit considerabil.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.